Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Απολογισμός εκδήλωσης κατά των ναρκωτικών

«Δεν υπάρχει επέμβαση του ΔΝΤ, οικονομική κρίση ή πόλεμος που να μην συνοδεύεται από εξάπλωση των ναρκωτικών». Αυτό το απόσπασμα από τις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση κατά της νομιμοποίησης των ναρκωτικών το Σάββατο 3/3, λέει τα πάντα. Λέει γιατί τώρα που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ που υποτίθεται ανέλαβε μόνο και μόνο να υπογράψει τη δανειακή σύμβαση, και να «σώσει» τη χώρα από την χρεοκοπία σπεύδει άρον – άρον να περάσει νομοσχέδιο «κώδικα» για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
Τι προβλέπει ο νόμος τους; Δίνει το δικαίωμα στον έμπορο να πουλά ελεύθερα το «προϊόν» του φτάνει ετήσια τα έσοδά του να μην ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ!!!
Τόσο απροκάλυπτα επιδιώκουν τη ραγδαία εξάπλωση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Άλλωστε στο βίντεο που προβλήθηκε για το τι έγινε στην Αργεντινή το 2001, με το ΔΝΤ και την οικονομική κρίση, ειπώθηκε καθαρά. «Περισσεύουν και πρέπει να φύγουν από τη μέση νέοι, φοιτητές, εργαζόμενοι, για να μην διεκδικούν να μην παλεύουν, για εργασία με δικαιώματα, για δημόσια παιδεία, υγεία κ.λπ.».
Τα παραπάνω τόνισαν με συγκεκριμένα στοιχεία όλοι οι ομιλητές:. Η Ρούλα Στεφανάκη βασική εισηγήτρια, που αναφέρθηκε στα διάφορα ιδεολογήματα που στηρίζουν το «έγκλημα» ανατρέποντάς τα, η Αγγελική Βαλεοντή Δεμερτζή μέλος του Δ.Σ. της ΟΓΕ, η Βιολέττα Τρίποδη, από την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών, ο Στέλιος Γιαννικάκης από τη Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τον κόσμο όλων των ηλικιών, που κατέκλυσαν την αίθουσα του ΕΚΣ. Επισημάνθηκαν επίσης οι πολιτικές δυνάμεις που φλερτάρουν με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο ως «προοδευτικό».
Ακολούθησε συναυλία δύο νεανικών συγκροτημάτων στην κάτω αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, η οποία άνοιξε με τα παρακάτω λόγια του μαθητικού συγκροτήματος
«Στις μέρες μας ο κόσμος έξω γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Η αλητεία και η παρανομία παραμονεύουν σε αρκετές γωνίες της χώρας μας, με αποτέλεσμα να μας τρομάζουν και να μην μας επιτρέπουν να κινούμαστε ελεύθερα. Εμείς σαν νέα παιδιά όμως, δεν θα επιτρέψουμε να μας στερηθεί η ομορφιά της ζωής, γιατί αυτό ακριβώς κάνουν τα ναρκωτικά.
Δεν θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα η οποία δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον μας, τα όνειρά μας και την επιθυμία χωρίς έγνοιες οι οποίες θα μας στοιχειώνουν μέχρι και έξω από τα σχολεία μας.
Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για την ανάκτηση των δικαιωμάτων μας, γιατί έχουμε δικαίωμα να νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά και όχι εκμετάλλευση από ανώτερους οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να μας πασάρουν ουσίες σαν τα ναρκωτικά, λες και είναι καραμέλες. Γι’αυτό κι εμείς σας ζητάμε έναν τέτοιο χώρο, έναν χώρο προστασίας, ασφάλειας, αλλά και ταυτόχρονα έναν χώρο ο οποίος θα μας επιτρέπει να εκφραστούμε ελεύθερα με δικές μας δραστηριότητες, δικές μας ιδέες και δικά μας όνειρα. Έναν χώρο τον οποίο θα προσαρμόσουμε εμείς και  θα τον νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Σας δίνουμε το πρόβλημα, αλλά σας ζητάμε τη λύση».
Τα τραγούδια από το συγκρότημα «Blind Truth» που αποτελούνται από τους Υβόνη και Γεωργία Κουρκουμέλη, Μένιο και Χρήστο Λιόντα, Μπρούνο Κέρνερ και «Bootleg» που αποτελούσαν οι Νίκος Καρβούνης, Δημήτρης Κωλέττης, Βαγγέλης Ζήσης, Γιώργος Παυλής, έγιναν με ενθουσιασμό από νέους και μεγάλους και συνοδεύτηκαν από κεράσματα των διοργανωτών.