Επισκεφθείτε τα υπόλοιπα ιστολόγια των Λαϊκών Επιτροπών Σάμου

Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Κοντακεΐκων Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Μυτιληνιών Σάμου
Λαϊκή Επιτροπή Παγώνδα-Ηραίου-Μύλων Σάμου

Στείλτε το e-mail σας στη Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου εδώ…

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής (6-2-2012)

Πλούσια σε συμμετοχή, προβληματισμό, δράσεις και αγωνιστική ετοιμότητα ήταν η 3η Λαϊκή Συνέλευση Πόλης Σάμου την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Τις προηγούμενες μέρες τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής σάρωσαν σπίτι το σπίτι, τις γειτονιές του Βαθιού, μίλησαν με εκατοντάδες λαϊκούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης πλέον, έδωσαν τα τηλέφωνά τους σε περίπτωση ανάγκης, τόνισαν ότι η μόνη λύση και απαντοχή, είναι η αντίσταση, η απειθαρχία στα χαράτσια, η αλληλεγγύη, είναι η Λαϊκή Επιτροπή και οι αγώνες του ταξικού κινήματος.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε λοιπόν στη Λαϊκή Συνέλευση, έγινε πλούσια συζήτηση και αποφασίστηκαν τα εξής:
  • Δεύτερη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ την Πέμπτη 8πμ για να κατατεθούν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού πληρωμένοι χωρίς το χαράτσι, γιατί στο μεταξύ μαζεύτηκαν πολλές δεκάδες απλήρωτοι λογαριασμοί.
  • Παράσταση στο δήμαρχο, ζητώντας να προχωρήσει σε εξώδικο κατά της ΔΕΗ, και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με δικηγόρο του, όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Καλούνται όλοι όσοι έχουν καταθέσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με απλήρωτο το χαράτσι, να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής για το αν συμφωνούν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.
  • Εκδήλωση κατά του νόμου αποποινικοποίησης των ναρκωτικών και της ναρκοκουλτούρας που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, που ήδη είχε εντάξει στον προγραμματισμό της ανάλογη εκδήλωση.
  • Ομόφωνο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης (σ.σ. ακολουθεί πιο κάτω) καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και διάλυσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας, όπου διά στόματος του υφυπουργού της δήλωσε κυνικά "ή το Ιεράπετρα ή κολυμπώντας". Η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου θα παλέψει με όλους τους Σαμιώτες για ασφαλή γρήγορα πλοία με φτηνό εισιτήριο, για Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
  • Ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών.
  • Ο Δήμος με επιχορήγηση της κυβέρνησης να αναλάβει τη σίτιση (κολατσιό) όλων των μαθητών, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες του (μαγειρεία βρεφονηπιακών, γηροκομείου κλπ.).
  • Οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τον έλεγχο ποιότητας των νερών στις πηγές υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια) και όχι να μετακυλίσουν το κόστος στο κόσμο. Να λειτουργήσουν τα λιοτρίβεια μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί να μη χάσουν τη σοδειά τους, να βγει το λάδι της χρονιάς, και ν’ αναλάβει το κράτος το κόστος κατασκευής βιολογικού καθαρισμού, καθώς επίσης και το κόστος κατασκευής σφαγείου στη Σάμο.
  • Να λειτουργήσουν τα λιοτρίβεια μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου, ώστε οι ελαιοπαραγωγοί να μη χάσουν τη σοδειά τους, να βγει το λάδι της χρονιάς, και ν’ αναλάβει το κράτος το κόστος κατασκευής βιολογικού καθαρισμού, καθώς επίσης και το κόστος κατασκευής σφαγείου στη Σάμο.
  • Επιπλέον στη προσπάθεια συντονισμού με της άλλες Λαϊκές Επιτροπές του νησιού και ενημέρωσης όλων για τις δραστηριότητές τους, στήθηκε blog στο διαδίκτυο. Πληκτρολογώντας από τη μηχανή αναζήτησης Google "Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου" μπορεί ο καθένας να επικοινωνεί και να ενημερώνεται για τις δράσεις τους.

Τέλος, η Λαϊκή Επιτροπή τύπωσε αυτοκόλλητα που μοίρασε στους παρευρισκόμενους για να κολληθούν στα ρολόγια της ΔΕΗ, όπου ενημερώνουν ότι έχει πληρωθεί το ρεύμα και όχι το χαράτσι. Άλλη μια μορφή αντίστασης, ενημέρωσης του εργολάβου για μη διακοπή ρεύματος.

Σάμος 6 Φεβρουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Λαϊκή Συνέλευση Πόλης Σάμου καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου που εκτός από τα χαράτσια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη διάλυση της Υγείας και Παιδείας, διαλύει και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, θυσιάζοντας την επιβίωση των νησιών μας στα κέρδη των εφοπλιστών.

Καταγγέλλουμε την κυνική δήλωση της κυβέρνησης διά στόματος του υφυπουργού Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη "ή το Ιεράπετρα ή κολυμπώντας" και την πολιτική που εκφράζει.

Οι εργαζόμενοι των νησιών μας δεν πρόκειται να γίνουν ούτε τροφή για τους μεγαλοκαρχαρίες του Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, ούτε κωπηλάτες στη γαλέρα τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή Πόλης Σάμου θα παλέψει μ’ όλους τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες για την ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί "Σφηνιάδες" και "Σαμίνα". Θα παλέψει για ασφαλή και γρήγορα πλοία με φτηνό εισιτήριο.

Θα παλέψει για Δημόσιο Εθνικό Φορέα Συγκοινωνιών που είναι η μόνη ρεαλιστική και οριστική λύση του προβλήματος.